Delivery: All EU countries
Free shipping above €50 (PL/LV/ET/LT)

12 svarīgi jautājumi par patčiem

12 svarīgi jautājumi par patčiem

Patči - Viens no pieprasītākajiem un vienlaikus pretrunīgāk vērtētajiem sejas kopšanas produktiem. Jau vairākus gadus patči nezaudē savu popularitāti un tos apvij aizvien vairāk dažādu mītu un neatbildētu jautājumu. Kāda ir to popularitātes atslēga?  Viss ģeniālais ir vienkāršs! Želejveida plāksteri palīdz ātri un bez īpašas piepūles sakopt plāno un jutīgo ādu ap acīm: izlīdzināt grumbiņas, novērst tumšos lokus un pietūkumu. Tie ir neaizstājami palīgi sievietēm, kas sastopas ar dzīves lielpilsētā radītām sekām. Mēs nolēmām pēc iespējas detalizētāk izklāstīt informāciju par patčiem, un esam apkopojuši atbildes uz 12 izplatītākajiem jautājumiem par tiem. Aiziet!

Kā patči izskatās?

Как выглядят патчи

Patčus nav iespējams sajaukt ne ar ko citu. Parasti tie izskatās kā plāni, gludi želejveida gabaliņi, kas nedaudz kūst pirkstos. Pēc to formas želejveida uzlīmītes ir līdzīgas pusmēnesim, kam viens gals ir noapaļots, tāda forma palīdz pilnīgāk aptvert ādu zem acīm, kur tai ir nepieciešama īpaša mitrināšana un barošana.  Daži ražotāji patčus veido rotaļīgās formās, piemēram, sirds formā, kas sadalās divās sirds pusītēs – pa vienai zem katras acs.

Viena no jaunākajām tendencēm Korejā ir auduma patči. Tie tiek izgatavoti no tāda paša materiāla kā parastās auduma sejas maskas. Būtībā tās ir pilnvērtīgas maskas ādai ap acīm, kas ir piesūcinātas ar īpašām vielām. Šajā rakstā mēs aplūkosim tradicionālos patčus, kas izgatavoti uz ūdens un želejas bāzes (hidrogēla).  Par auduma patčiem pastāstīsim atsevišķi.

Kā darbojas patči?

Hidrogēla patči tiek veidoti no blīva un gluda gēla, kas tiek iegūts no brūnaļģēm. Hidrogēls lieliski notur mitrumu, cieši pielīp ādai un siltuma ietekmē dziļi mitrina to, atdodot ādai visas vērtīgās vielas, ko tas satur. Tas ir ekoloģisks un nekaitīgs materiāls, ko izmanto arī pārtikas rūpniecībā.

Āda ap acīm ir ļoti plāna un jutīga, tāpēc tai ir nepieciešamas īpašas rūpes. Tā ir vairāk pakļauta ārējās vides faktoru iedarbībai, un tā arī noveco ātrāk. Mūsdienu dzīves apstākļos (slikta ekoloģija, miega trūkums un nemitīgs stress) pat jaunas sievietes sūdzas par grumbiņām zem acīm, bet tumšie loki zem acīm un pietūkums daudzām ir kļuvis par pastāvīgu pavadoni. Patči palīdz ātrā laikā uzlabot ādas ap acīm stāvokli un palēnināt ādas novecošanās procesus.

Patči ādai ap acīm: sastāvs


Патчи для глаз: состав

Kā jau minējām iepriekš, hidrogēla patču pamatā ir no brūnaļģēm iegūts gels. Sastāvdaļās tas var būt ietverts divos veidos: kā agars (Agar) vai karagināns (Carrageenan/Chondrus Crispus Extract).

Bagātīgāks sastāvs un attiecīgi efektīvāka iedarbība ir patčiem, kuros ietvertas vismaz 5 piedevas – augu, augļu izvilkumi un citas sastāvdaļas. Jo vairāk, jo labāk! Bieži vien patču sastāvā ietilpst alveja, Gotu kola, gliemežu mucīns, zelts, pērļu pulveris, bezdelīgu ligzdu ekstrakts un citas vērtīgas sastāvdaļas..

Ja vēlaties, lai želejveida uzlīmīte atrisinātu kādu noteiktu problēmu, pievērsiet uzmanību šādām sastāvdaļām:

  • Rozes ekstrakts — būs lieliski piemērots jaunām sievietēm. Tas saudzīgi mitrina ādu un veicina asins cirkulāciju tajā.
  • Šī sviests, zirgu tauki, bezdelīgu ligzdas ekstrakts — šīs sastāvdaļas ir vairāk piemērotas nobriedušākai ādai, tām ir spēcīgāka barojoša un izlīdzinoša iedarbība.
  • Čūsku inde — labi izlīdzina grumbiņas, un realitātē tai ir ilgstoša antioksidējoša iedarbība, līdzīgi kā sarkanvīna ekstraktam.
  • Jūras ūdenszāles — vislabāk tiek galā ar pietūkumu. Tas ir tādēļ, ka jūras veltēs ir daudz minerālu, kas veicina limfas atteci un samazina pietūkumu zem acīm.
  • Alveja, kolagēns un hialuronskābe – lieliski mitrina ādu.
  • Pērļu pulveris un C vitamīns, kas atrodami citrusaugļos — atbrīvo no tumšajiem lokiem un izgaismo ādu.

    Kā pareizi lietot patčus?


    Как правильно пользоваться патчами

    Patčus vislabāk ir uzklāt uz tīras un tonizētas ādas. Tiek uzskatīts, ka pareiza novietošana ir tāda, ka šaurākā daļa atrodas tuvāk acs kaktiņam, bet platākā daļa virzienā uz acs ārpusi.  Bet patiesībā tāds vienīgais un pareizais variants neeksistē. Varat novietot patčus uz ādas tā, kā Jums patīk atkarībā no rezultāta, kādu vēlaties panākt. Platā daļa uz ādas ap acīm palīdzēs atbrīvoties no pietūkuma un tumšajiem lokiem, uz ādas ap degunu – izlīdzināt grumbiņas un papildus mitrināt sausu ādu ap degunu.


    Vai Jūs zinājāt, ka šīs želejveida uzlīmes varat lietot ne tikai uz ādas zem acīm? Tās var uzklāt arī citviet uz ādas, kur ir nepieciešama mitrināšana: pie deguna un lūpām, uz pieres un pat uz sausas elkoņu ādas.

    Kā pareizi nēsāt patčus?

    Īpaši populāras šīs želejveida uzlīmes kļuva tāpēc, ka tās netraucē kustēties un pat veikt ikdienas darbības. Ar šādu īpašību nevar lepoties vairums citu ātras iedarbības ādas kopšanas produkti. Taču gadījumā, ja Jūs vēlaties mazināt pietūkumu, iesakām atgulties, jo tādā veidā problemātiskajā vietā limfa ātrāk uzsūksies, un pietūkums nozudīs..

    Cik ilgi patčus var turēt uz ādas zem acīm?


    acu patči - YOKO.LV

    Parasti patču lietošanas laiks uz ādas ir 20-30 minūtes. Minimālais laiks, lai tie paspētu iedarboties, ir 10 minūtes. Ja esat aizmirsusi uzņemt laiku, pievērsiet uzmanību patču stāvoklim, - ja jūtat, ka uzlīmīte ādai ir atdevusi visas vērtīgās vielas un sākusi ciešāk pielipt ādai, ņemiet to nost. Turēt hidrogēlu uz ādas ap acīm ilgāk par 30 minūtēm un, jo īpaši, atstāt uz nakti nav ieteicams.  Tas ir tādēļ, ka pēc 30 minūtēm hidrogēls sāk iedarboties pretēji – tas ādai sāk “atņemt” mitrumu.

     Atcerieties galveno noteikumu - patčus nedrīkst turēt uz ādas pārāk ilgi!

     

    Cik bieži patčus drīkst lietot?


    Как часто можно использовать патчи

    Daži izmanto želejveida uzlīmītes 30 dienu kursa veidā, lietojot katru dienu, citi ik pēc 2-3 dienām, bet vēl citi – tikai pirms svarīgiem pasākumiem. Patiesībā nekādu lietošanas ierobežojumu nav. Ja tūbiņā ir 30 patči, tie nav jāizlieto mēneša laikā. Parasti derīguma termiņš atļauj patču lietošanas baudījumu paildzināt. Taču, ja Jūs vēlaties iegūt noturīgu rezultātu, - paaugstināt ādas elastību un tvirtumu, aizmirstot par pietūkumu un tumšajiem lokiem zem acīm, - padariet par ieradumu lietot patčus ik rītu pirms dekoratīvās kosmētikas uzklāšanas.


    Tūbiņu nav ieteicams turēt atvērtu ilgāk par diviem mēnešiem. Atvērta produkta derīguma termiņš ir redzams uz iepakojuma, tas ir attēlots kā īpašs simbols ar attiecīgo mēnešu skaitu. Piemēram, apzīmējums “12M” nozīmē, ka produkts jāizlieto 12 mēnešu laikā kopš tā atvēršanas
    .

    Cik reizes drīkst lietot patčus ādai ap acīm?

    Pēc pirmās izmantošanas reizes patči apžūst, un to turpmāka lietošana būtu pilnīgi bezjēdzīga. Taču nesteidzieties izmantotos patčus izmest. Daži ražotāji iesaka izmērcēt atlikušo gelu karstā ūdenī, līdz tas pilnībā izšķīst un izmantot iegūto šķidrumu kā uz sejas vai citām ķermeņa vietām lietojamu masku.

    No izlietotajiem patčiem iegūto šķīdumu nevar pielīdzināt pilnvērtīgām Korejas esencēm!

    Kā un kur patčus uzglabāt?


    Как и где хранить патчи

    Daudzi ražotāji iesaka uzglabāt patčus ledusskapī. Tā tie ilgāk saglabā savas īpašības un labāk novērš pietūkumu. Taču tas nav obligāti. Jūs varat tos glabāt arī tumšā, vēsā vietā.


    Jau atvērtu tūbiņu ir svarīgi cieši aizskrūvēt, lai nepieļautu mitruma iztvaikošanos. Tieši šī iemesla dēļ nav jānoplēš un jāizmet tūbiņas aizsargplēvīte, jo tā Jūs spēsiet ilgāk pasargāt patčus no izžūšanas.

     

    Kā izveidot patčus mājas apstākļos?


    Как сделать патчи в домашних условиях

    Ja Jūs esat mājās pagatavotu ķermeņa kopšanas produktu cienītāja un vēlaties paeksperimentēt ar želejveida uzlīmītēm, to pagatavošanas recepte ir gaužām vienkārša.

    Jums būs nepieciešams:

    • 1 tējkarote agara;
    • 100 ml karsta ūdens;
    • Papildu piedevas atkarībā no sasniedzamā mērķa (citrona sula, alveja, kumelītes vai zaļās tējas novārījums).

    Rezultātā Jūs iegūsiet diezgan lielus želejas gabaliņus ar ļoti vienkāršu sastāvu, kas visdrīzāk lietošanas laikā slīdēs nost, bet pārvietoties, kamēr tie atrodas uz sejas, vispār nebūs iespējams. Taču, ja Jums ir tāda vēlme, droši eksperimentējiet!

    Kā izvēlēties patčus?

    Vispirms atzīmēsim, ka tos drīkst lietot jebkurā vecumā, taču speciālisti uzskata, ka vispiemērotākais vecums patču lietošanai ir 25 – 45 gadi. 25 gadu vecumā āda vēl ir spējīga tikt galā ar problēmām un patstāvīgi atjaunoties, bet pēc 45 gadu vecuma ir nepieciešami jau iedarbīgāki ādas kopšanas līdzekļi.

    Patčus būtu vēlams izvēlēties atkarībā no sava vecuma  un esošajām ādas problēmām, kuras vēlaties atrisināt. Izvēlēties tieši Jums piemērotus patčus palīdzēs mūsu 3. jautājumā dotais špikeris ar dažādām patču sastāvdaļām (“Patči ādai ap acīm: sastāvs”) vai mūsu konsultanti.

    Cik maksā patči ādai ap acīm?


    Сколько стоят патчи для глаз

    Patču izmaksas atšķiras atkarībā no to ražotāja, patču daudzuma iepakojumā un konkrētu vielu koncentrācijas tajos. Piemēram, viena veida patčos zelta saturs ir 10 ppm (promiles), bet citos — 100 ppm. Vērtīgo ekstraktu daudzums arī var būt atšķirīgs: no 5 līdz 10 un vairāk. Tāpēc par pārīti želejveida uzlīmju var samaksāt no 0,50€ līdz 4,5€, par 30 pāriem (vai 60 gab. — visbiežāk uz iekarojuma ir norādīts patču daudzums pa vienam) — no 10€ līdz 40€ un pat vairāk.

    Cerams, ka esam atbildējuši uz visiem Jūsu jautājumiem, bet gadījumā, ja ir palicis kas jautājams, - ar prieku sniegsim atbildi! Uzdodiet savus jautājumus komentāru sadaļā. Dodieties uz mūsu internetveikalu un izvēlieties sev patčus no mūsu kataloga sadaļa patchi.

    Esiet neatvairāma!

    Add A Coupon

    What are you looking for?


    Popular Searches: Beauty of Joseon  Anua  Cosrx  Dr. Ceuracle  Abib